verschenen op www.loppem.be

EPIDICUS

[ Toneel ]

Bijdrage van Luc Buffel op 01/11/2007Loppem luistert naar... "Epidicus"

Het verhaal
Periphanes is een rijke Athener. Zijn zoon, Stratippocles, vertrekt naar de oorlog, maar voor hij weggaat geeft hij de slaaf des huizes, Epidicus, een belangrijke opdracht. Epidicus moet de zangeres –op wie Stratippocles verliefd is- vrijkopen. Op het eerste zicht een onmogelijke opdracht, maar door zijn slimme streken weet Epidicus zich te redden. Of juist niet?
Wanneer Stratippocles terugkomt van de veldtocht, is hij verliefd op een andere jonge dame, die hij gekocht heeft met geleend geld. Opnieuw moet Epidicus dus geld zien bijeen te krijgen voor de aflossing.
Door zijn leugens en listen brengt Epidicus zichzelf in onmogelijke situaties, maar door zich in allerlei bochten te wringen weet hij toch zijn vel te redden en te ontsnappen aan de straf van zijn ouwe heer. Maar voor deze laatste wacht echter nog een andere verrassing...

“Epidicus” is een Grieks blijspel van Charles Cordier, in een regie van Dirk Bouttery.

PREMIČRE op vrijdag 23 november 2007 om 20u in het Parochiaal Centrum te
Loppem, Ieperweg 2

KORT

De Loppemse toneelvereniging Het Zingend Vuurgeboomte brengt eind november haar eerste productie van dit seizoen. Met 'Epidicus', een Grieks blijspel van Charles Cordier, in een regie van Dirk Bouttery, zal elke theaterliefhebber volop genieten van een Griekse avond in het Parochiaal Centrum van Loppem.

Voor deze productie heeft de regisseur onder andere beroep gedaan op Dries Brysbaert,een doorwinterd lid van onze vereniging. Hij houdt als hoofdrolspeler,Epidicus, de eigenwijze slaaf des huizes, het stuk op een vlot tempo. Een gedurfde stap van de regisseur was ook 2 van onze nieuwste leden bij deze productie te betrekken: Bert Galle, die in de rol kruipt van ‘grootste pochhans onder de legerofficieren’, en Martine Calie, die de spelers de morele en tekstuele steun geeft tijdens de repetities en de voorstellingen.


Regisseur Dirk Bouttery:

“Sinds jaren biedt het Zingend Vuurgeboomte een brede waaier aan toneelgenres. Zowat alle genres komen wel eens aan bod. Daarom mocht ‘een Grieks blijspel’ zeker niet ontbreken. Klinkende namen als Mytilene en Samotrace doen al wie ooit met de Griekse beschaving in aanraking kwam wegdromen naar een warme zuidelijke bestemming. In het verhaal zitten natuurlijk heel wat verwijzingen naar het Oude Griekenland. Toch komen we door weldoordachte anachronismen vaak terecht in onze huidige wereld, waar macht, geld en bedrog nog steeds vrij spel hebben. Gelukkig is er ook nog altijd ... de ‘Liefde’.
Veel plezier!!”

'Epidicus' wordt gespeeld op: vrijdag 23 en 30 november om 20u
zaterdag 24 november en 1 december om 20u

extra voorstelling
zondag 25 november om 18u.

Plaats: Parochiaal Centrum, Ieperweg 2 te Loppem

Toegangskaarten kosten 6€ (5€ voor houders plus-pas en 3€ voor -18j.)


Het belooft alleszins een komische en ontspannende avond te worden waarop we u enthousiast zullen ontvangen. Bovendien werden de kostuums voor dit stuk gemaakt naar authentiek Grieks voorbeeld.


INFO:
Reservatie kaarten:
Eric Neyt 050 / 82 61 11
of
www.hetzingendvuurgeboomte.be© Paul De Meyer - www.loppem.be